maanantai 4. heinäkuuta 2011

Syyskuu tänään?

Eipä ihan hirveesti harmittanut tulla töihin tänä aamuna, kun ulkona oli lämmintä yli 20 astetta vähemmän kuin eilen, ja vettä tuli (ja taitaa tulla vieläkin) ihan kaatamalla. On jotenkin tosi syksyinen olo. Eilen onneks riitti vielä hyvää säätä täälläpäin Suomea, eli aika pitkälti bikineissä päivä meni :) Raahasin taas patjan ja radion ulos, nautin auringosta ja kesäbiiseistä. Illalla sää viileni sen verran, että lenkillä ei tullut ihan tukala olo.


Kesällä miun lenkit on kyllä aikamoisia "lenkkejä". Nimittäin pysähtelen syömään marjoja aina noin sadanmetrin välein :D Äiti aina sanookin miulle kesällä lenkillelähtiessämme, että: "Tää on sitten kunnon lenkki eikä mikään marjojensyöntilenkki!" Mut ainakaan eilen illalla en millään voinut vastustaa kiusausta, kun metsämansikoiden lisäksi bongasin kesän ekat kypsät mustikatkin!


Näitä kuvia otin jo aamulla, kun lähdin taas kesäiselle lehdenhakureissulle. Ei se kyllä sinäänsä mikään varsinainen reissu oo, kun postilaatikolle on matkaa noin 400 metriä. Mutta reissuksi se venähtää etenkin jos on kamera mukana ja jää syömään pre-aamupalaksi ihania metsämansikoita :)


Sain muuten nyt tuota banneriakin vähän muokattua, tykkään niin paljon tuosta pionikuvasta, että halusin sen ehdottomasti näkyville ihan paraatipaikalle. Ainut ongelma on nyt se, että kuva on miun mielestä vähän turhan iso. Tai siis miun mielestä ois kiva, että kun blogiin tulee, niin bannerin lisäksi näkyis ainakin ensimmäisen tekstin otsikko. Sain kyllä tuon kuvan jo pienennettyä, mutta kun yritän ladata sitä tuohon niin Blogger valittaa kuvien "tallennustila" on täynnä. Ihan outoo, koska sain nää postauksen kuvat ladattua kuitenkin ihan normaalisti... No, yritän myöhemmin uudestaan!


Eilen näitä kuvia ottaessani tuli kyllä taas mietittyä monta kertaa miten upea Suomen luonto on! Etenkin aurinkoisena kesäpäivänä, kun kaikki värit korostuu niin kauniisti, linnut laulaa ja ulkona on kesäinen tuoksukin. Eipä ainakaan itelle tullut siinä vaiheessa mieleen paljon valittamisen aihetta? Koen itse olevani vielä erityisen etuoikeutettu, koska uskon eläväni todeksi monien unelmaa: järvenrannalla asuminen on ainakin näin kesäaikaan niin upeaa! Olipa kyse sitten aurinkoisesta hellepäivästä tai rajusta ukkosmyrskystä, niin järveä on aina yhtä mielenkiintoista seurailla.


Viime postauksen kommentteihin oli tullut pyyntöjä, että laittaisin tekemieni ruokien reseptejä esille tänne blogin puolelle, joten tässäpä tulee ohjeet edellisessä päivityksessä olleisiin ruokiin (meillä näistä ohjeista riitti neljälle ruokailijalle):

Kukkakaali-kookos"rouhe":

1 iso kukkakaali
4 rkl kylmäpuristettua kookosöljyä
muutama hyppysellinen sormisuolaa

Valmistaminen on vähintään yhtä simppeliä kuin ohjekin! Eli kukkakaali ajellaan esim. tehosekoittimessa pieneksi, couscousin oloiseksi rouheeksi. Joukkoon lisätään kookosöljy (jos haluat kookoksisemman maun, lisää öljyä enemmän) ja sormin murskattu sormisuola. Sekoitus ja valmista tuli!


Tomaattinen kastike:

n. 8 tomaattia (tomaattien koosta riippuen, itselläni oli keskikokoisia ja vähän suurempia)
1 punainen paprika
1 punasipuli
pätkä tuoretta inkivääriä
4 valkosipulinkynttä
kourallinen tuoreita yrttejä (basilikaa, oreganoa, persiljaa, sitruunamelissaa)
sitruunamehua
mustapippuria
sormisuolaa

Tässä on jo vähän enemmän aineksia, mutta valmistus ei siitään vaikeudu. Kaikki vain tehosekoittimeen/monitoimikoneeseen ja huruutellaan! Kastikkeeseen kannattaa jättää "sattumia", eli älä ajele sitä aivan sileäksi. Tomaateissa on yllättävän paljon nestettä, joten kastikkeesta tulee melko juoksevaa - se ei tosin haittaa makuun ollenkaan! Itse laitoin kastikkeen päälle vielä idättämiäni mungpapuja, jotka toivat sekä kivaa piristystä ulkonäköön että lisää suutuntumaa.


Tästä taisikin tulla nyt postaus ilman päätä ja häntää :D Mutta sellaiselta myös tää maanantai on ainakin tähän mennessä tuntunut... En vaan jotenkin pysty orientoitumaan tuohon sateeseen ja kylmyyteen, mutta onneks huomisesta alkaen pitäis säänkin taas lämmetä! Ja tälle viikolle on suunnitteilla kaikkia kivoja juttuja, että eiköhän tää viikko tästä pyörähdä käyntiin ihan mallikkaasti :)

ps. Myös tää blogi on nyt Bloglovinissa, joten sitäkin kautta pystyy seurailemaan :)

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos resepteistä! Toivotaan tosiaan että ilmat paranevat!

Anna kirjoitti...

Anonyymi, eipä kestä! :) Täällä on ainakin tänään jo pikkuisen lämpimämpi ilma, vaikkakin pilvistä. No, niitä loppuviikoksi luvattuja helteitä odotellessa! :)

imlacking kirjoitti...

Täksikin päiväksi (tai siis tiistaiksi) luvattiin hyvää ilmaa, mutta ainakin täällä on ollut pilvistä ja ei oo ainakaan mitenkään hirveän lämmin ollut.